Яйца – как да се съхраняват и готвят, за да

...
Яйца – как да се съхраняват и готвят, за да
Коментари Харесай

Яйца – как да се съхраняват и готвят, за да се запази витамин D в тях

Яйца – по какъв начин да се съхраняват и готвят, с цел да се резервира витамин D в тях. Условията на предпазване и методите на готвене въздействат на равнището на витамин D в кокошите яйца.

Екипът от учени стига до извода, че в случай че яйцата се съхраняват на стайна температура, витамин D се резервира по-добре. За да запазите питателните субстанции, е по-добре да не поставяте продукта в хладилника, а по отношение на метода на готвене е по-добре да сварите яйцата или да ги сервирате като омлет.

Витамин D оказва помощ за поддържането на здрави кости, зъби и мускули.Освен това е значим за подсилване на имунната система. Според някои изследвания, хората с ниски равнища на витамин D имат по-висок риск от развиване на сезонно афективно разстройство, което се среща най-вече през зимните месеци.

Яйца – по какъв начин да се съхраняват и готвят

Яйцето е един от най-хубавите източници на протеини, които са нужни за растежа и възобновяване на тъканите в човешкото тяло. Освен това протеинът оказва помощ за понижаване на апетита и поддържа чувството за задоволеност за дълго време.

Според списание Foods постоянната консумация на яйца помага  за попречване на анемия. Яйцата съдържат разнообразни антиоксиданти, които оказват помощ за отбрана на клетките от свободните радикал.

В състава на яйцата влизат и омега-3 мастни киселини, които са значими за здравето на сърцето и мозъка. Те оказват помощ за намаление на холестерола и усъвършенстват мозъчната функционалност. Консумацията на яйца би трябвало да се съблюдава умерено и да не се надвишава целесъобразното количество.

Яйцето също по този начин съдържа витамин B7, който е значимо хранително вещество за здрава коса и нокти. Освен това яйцата съдържат витамин Е, който е антиоксидант и защищава косата и ноктите от увреждане, породено от свободните радикали. Витамин Е  оказва помощ за възстановяване на кръвообращението в скалпа, насърчавайки здравия напредък на косата.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР