Яйченият крем е основен при създаването на десерти с крем,

...
Яйченият крем е основен при създаването на десерти с крем,
Коментари Харесай

Как да приготвим перфектен яйчен крем

Яйченият крем е главен при основаването на десерти с крем, и е прочут като крем патисиер или сладкарски крем. Той се подготвя с добавка на нишесте или брашно и е съвършен за заряд на торти.

Този крем може да се ароматизира с ванилия, кафе, шоколад, бадеми, карамел, ром или портокал. Сладкарският яйчен крем се сгъстява поради добавеното нишесте или брашно.

Затова той се подготвя на котлон, а не на водна баня, защото нишестето би трябвало да се свари, с цел да бъде кремът добър на усет.

Кремът няма да загори и няма да стане на бучки, в случай че го варите в тенджера с дебело дъно, като непрекъснато го разбивате с тел за разтрошаване на яйца.

Трябва да го разбивате деликатно, тъй като другояче кремът ще си остане течен.

 Как да приготвим съвършен яйчен крем

За да получите петстотин мл яйчен крем, са ви нужни четири жълтъка, триста и тридесет мл прясно мляко, шестдесет грама захар, две супени лъжици брашно, две супени лъжици нишесте.

Можете да употребявате цели яйца, като имате поради, че едно яйце заменя два жълтъка. Яйцата се смесват доста добре със захарта, брашното и нишестето.

Сместа се размива с малко студено мляко и едвам по-късно се влива в останалото мляко. То може да е студено, а не горещо, само че ще ви отнеме повече време да варите крема.

Прецедете готовия крем, с цел да избегнете наличието даже на най-малката бучица. Можете да извършите изстиналия крем по-лек на усет, в случай че добавите в него разрушена сметана, само че не повече от една трета от размера на самия крем.

Ако смесите изстиналия яйчен крем с разрушено масло, ще получите еластичен маслен крем, който може да бъде употребен както за плънка на торти, по този начин и за украсата им.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР