Явор Симов се държи като охранителЖурналистът Николай Караколев, който след

...
Явор Симов се държи като охранителЖурналистът Николай Караколев, който след
Коментари Харесай

Говорителят на МВР блъска журналисти пред очите на Демерджиев


Явор Симов се държи като охранител

Журналистът Николай Караколев, който след изборите беше изхвърлен от конференция на „ Промяната “ с физическа мощ,  отново беше атакуван до момента в който задава неуместен въпрос на Министерство на вътрешните работи министъра Иван Демерджиев.

В постройката на Народното събрание и пред очите на самия Демерджиев парламентарният публицист беше избутан на няколко пъти от наедрял и нападателен мъж, който се държеше като част от защитата. Според очевидци на излизане от Народното събрание против Караколев и неговия оператор били употребявани  карате хватки и удари с лакти  - както от защитата на Демерджиев, по този начин и от въпросния мъж.

Малцина разпознаха в агресора Явор Симов – представител на Министерство на вътрешните работи, върнат от Бойко Рашков на тази позиция по време на първия длъжностен кабинет на Румен Радев. Симов е печално прочут от 2008 година, когато става представител на Министерство на вътрешните работи, назначен персонално от Румен Петков. Скоро Явор Симов се трансформира в оръжие за всеобщо поразяване против непослушни публицисти, неуместни „ приятели “ и политически съперници. Симов ловко прикрива чадърите на Министерство на вътрешните работи над известни нарушители по това време, разпъвани от Румен Петков, които са обществена загадка.  Уважаваният публицист Георги Коритаров бива свален от ефир през 2008 година поради Явор Симов и тогавашното управление на Министерство на вътрешните работи.

Мутренските обноски на представителя на вътрешното министерство са снимани във видеозаписа на журналиста Караколев, оповестен онлайн. Поведението му не е изненадващо поради това, че самият Симов в свое изявление демонстрира, че се гордее с околните си контакти с хора от мутренските среди, които дефинира като по-надежден източник от …МВР.

Наша инспекция наблюдава странния случай със завръщането на Явор Симов в Министерство на вътрешните работи 10 години по-късно, която разкри извънредно притеснителни елементи към длъжностната му характерност. По време на ръководството на Бойко Рашков Симов е получавал възнаграждението си посредством голям брой консултантски контракти, само че в края на ръководството на кабинета „ Петков “ е извършен мним конкурс и Симов публично става началник на пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Явор Симов се радва на длъжностен джип, който съгласно наши източници му е бил лишен заради голям брой сигнали за шофиране в нетрезво положение. Демерджиев не се преценява с наложеното наказване на довереника му, завещан от Рашков и Петков, и му връща джипа - „ Тойота “ в тъмносив цвят.

Наши източници споделят, че Явор Симов намерено управлява пропагандата в Министерство на вътрешните работи. Той гази йерархията в Министерството и атакува всеки, който се опълчи на методите му. Известен е спора му с бащата на журналистката от „ Евронюз “ Надя Ганчева, който е заместник-министър на Министерство на вътрешните работи. Симов употребява обидни прилагателни против Емил Ганчев на висок звук.

Според чиновници в Министерство на вътрешните работи има „ разпореждане от най-високо равнище “ оперативната информация за враговете на актуалната власт да минава първо през него. Симов персонално посрещал и приемал „ публицисти “ като Огнян Стефанов на основния вход на Министерство на вътрешните работи. Откъдето влизал и Георги Георгиев от БОЕЦ. Чест клиент на Симов бил и някогашния вътрешен министър Бойко Рашков. Оказвано им било особено внимание и бърз достъп до вярната информация…

Публична загадка е, че незабавно след изборите през ноември 2021 година представителят на Министерство на вътрешните работи е  хванат да кара служебния си джип в нетрезво положение. Тогава Симов бута на земята служителя на реда, който го е спрял за инспекция. Случаят бива затрупан неотложно, след намесата на тогавашния Министерство на вътрешните работи началник Бойко Рашков. През юли 2022 година Рашков награждава нападнатия от представителя му катаджия с парична премия на публична гала.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР