Явно вече сме ви заинтригували със заглавието си, поради което

...
Явно вече сме ви заинтригували със заглавието си, поради което
Коментари Харесай

Какво е ашваганда и как помага

Явно към този момент сме ви заинтригували със заглавието си, заради което ще преминем непосредствено към тематиката и ще ви разкрием какво се крие под името „ ашваганда “.

Това наименование идва от санскритски и е името на билка, която е доста известна в Индия. Толкова известна, колкото са лайката и мащерката за България или колкото е женшенът за Китай. Което ни припомня да споделим, че ашвагандата е известна и като индийски женшен.

В превод от санскрит името на билката би трябвало да значи конски мирис заради натрапчивия ѝ аромат до момента в който е в прясно положение, само че е допустимо и да значи, че тя ви подарява със сили като на кон. Защото в продължение на епохи тя се е употребила точно с цел да подарява сили на хората и да укрепва имунната система.

В наши дни ашваганда се употребява както с цел да ни защищава от заболявания, по този начин и против бодърствуване или стрес. Правят се даже редица изследвания за лекуването на меланхолия благодарение на ашваганда.

Интересно е да се означи, че всички елементи на индийския женшен са използваеми за лечебни цели, само че най-важни са корените и семената му, които се оферират изсушени за изработката на чай или други питиета.

Най-често ще срещнете Ашваганда обаче под формата на хранителна добавка, имуномодулатори или имуностимуланти. Всъщност изброените наименования постоянно се употребяват за един и същи тип артикул.

 какво е ашваганда

Независимо дали ще ги срещнете като хранителни добавки или имуномодулатори, е значимо да следите те да не са синтетични лекарства или медикаменти. Те би трябвало да са напълно естествен артикул, който в състава си с изключение на ашваганда може да включва и други билки, само че не и неразбираеми химични наименования.

Имайте поради и че всички хранителни добавки, без значение дали са с ашваганда или не, никога не са заместители на разнообразното хранене, както и че се използват единствено за избран период от време.

В противоположен случай можете да постигнете напълно различен резултат и след продължителна приложимост да изнежите толкоз доста организма си, че той да не може да дава отговор съответно на външния свят без приема на съответната хранителна добавка.

Просто следете прецизно по какъв метод да приемате тези натурални артикули, а положителната вест е, че на пазара ни към този момент се оферират разнородни хранителни добавки, чиято съществена съставна част е точно индийското знамение ашваганда.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР