Явно сделката за F-16 е сключена. Тя покрива изискванията за

...
Явно сделката за F-16 е сключена. Тя покрива изискванията за
Коментари Харесай

Полк. Куртев: Можем да предоговорим сделката за американските изтребители

" Явно договорката за F-16 е подписана. Тя покрива условията за оня интервал, когато са били водени договарянията за условията на българската авиация за основаване на нов модел за подготовка. Една устойчива система за прикриване на държавната граница, не толкоз за водене на огромни бойни дейности. Поради тази причина интернационалната конюнктура слага въпроса за придобиване на по-големи качества на бойното потребление на българските военновъздушни сили ", сподели някогашният шеф на Главния щаб на Военновъздушни сили полк. Любомир Куртев в " Денят ON AIR ".

Той добави, че като членове на НАТО и Европейски Съюз е най-логично да се обърнем към нашите сътрудници и да подновим диалозите за подкрепяне на развиването на българската авиация.

" Има няколко разновидността. Първо - предоговоряване на договорката - анексиране с опция за придобиване на оборотни F-16 до действителното произвеждане на български F-16, за които сме платили. Другият вид е да подписа изцяло нова договорка. Трябва да се повдигне тематиката в нашето общество за това каква е цената на националната сигурност. Събитията на север от нас доста показателно приказват, че ние сме пренебрегвали във времето ролята на българската войска и авиация. Би трябвало да преоценим опциите на обществото за заделяне на суми за поддръжката ", разяснява полк. Куртев пред Bulgaria ON AIR.

Гостът обясни, че военните разноски би трябвало да бъдат съобразени със обществените разноски, с цел да няма отвращение от хората. Той посочи, че българският народ обича и поддържа армията си в тежки моменти, тъй че е обикновено да се вземе решение за повишение на разноските най-малко до 2% от Брутният вътрешен продукт. По думите му би трябвало да се мисли за замяна на съществуващата руска техника.

" България няма кой знае какви благоприятни условия да подкрепи въоръжените сили на Украйна. При всички положения, ние би трябвало да изразим нашата съпричастност и подготвеност за подкрепяне. Излишните запаси към този момент са тръгнали по комерсиалните канали ", обясни полк. Куртев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР