Ясно е вече кои са имената, които президентът Румен Радев

...
Ясно е вече кои са имената, които президентът Румен Радев
Коментари Харесай

Радев номинира своите кандидати за КЗД, има познати до болка имена

Ясно е към този момент кои са имената, които президентът Румен Радев номинира като претенденти за новата Комисия за отбрана от дискриминирането (КЗД). Става въпрос за 20 номинирани.
Впечатление измежду имената вършат тези на Петя Раева, някогашен народен представител от Движение за права и свободи по времето на първото държавно управление на Бойко Борисов и по времето на кабинета " Орешарски ". Включен е и някогашният регионален шеф на София Росен Малинов, който беше шеф, назначен от Орешарски. Последното име е това на Петър Кичашки, който опита да влезе в Народното събрание като претендент от Българска социалистическа партия и е изпълнителен шеф на Института за съвременна политика.
КЗД е профилиран квазисъдебен орган за тъждество по смисъла на антидискриминационното право на Европейския съюз, основан и работещ в сходство с Конвенцията на Организацията на обединените народи за правата на хората с увреждания, Парижките правила по отношение на статута и действието на националните институции за поощряване и отбрана на правата на индивида и Препоръка № 2 на Европейската комисия против расизма и нетолерантността (ЕКРН) към Съвета на Европа. Комисията се състои от 9 души, 4-ма от които би трябвало да адвокати, а президентът също назначава 4-ма.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР