Японското правителство представи рекорден бюджет за отбраната за около 5,19

...
Японското правителство представи рекорден бюджет за отбраната за около 5,19
Коментари Харесай

Япония се превъоръжава заради КНДР

Японското държавно управление показа рекорден бюджет за защитата за към 5,19 трилиона йени (близо 39 милиарда евро) за фискалната 2018/2019 година Тези средства ще разрешат по-специално на Токио да укрепи противоракетния си щит, с цел да се защищити от севернокорейската опасност, съобщи Reuters.

Бюджетът за защитата на Япония е повишен за шеста поредна година. Допълнителните средства ще разрешат на Токио да приготви инсталирането на наземно основаната противоракетна система "Иджис ашор ". В началото на седмицата японското държавно управление утвърди вноса на това съоръжение, създадено от американската компания "Локхийд Мартин ".

Две севернокорейски ракети прелетяха по-рано тази година над японска територия. Пхенян също така насочи закани да потопи японския архипелаг, съдружник на Вашингтон.

В края на ноември севернокорейският комунистически режим изпита и нова междуконтинентална балистична ракета, която падна в Японско море.

По време на формалната си аудиенция в Япония при започване на ноември американският президент Доналд Тръмп прикани Япония да се превъоръжи, с цел да се отбрани, като отдаде приоритет на американското военно съоръжение. "Това за нас значи доста работни места, а за Япония доста повече сигурност ", сподели Тръмп.

Япония възнамерява също да се достави с американски крилати ракети с обхват към 900 километра, които могат да доближат Северна Корея.





Като цяло бюджетът на Япония за фискалната 2018/2019 година е рекорден и възлиза на 97,70 трилиона йени (близо 730 милиарда евро).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР