Японското правителство потвърди, че Северна Корея е извършила ядрено изпитание

...
Японското правителство потвърди, че Северна Корея е извършила ядрено изпитание
Коментари Харесай

Япони потвърди, че трусът в Северна Корея е от ядрен опит

Японското държавно управление удостовери, че Северна Корея е направила нуклеарно тестване и ще изрази формален митинг, откакто бе усетено земетресение, записано край главния полигон за нуклеарни тествания на КНДР, оповестява " Фокус ", позоваваки се на AFP.

„ Правителството удостоверява, че Северна Корея е направила нуклеарно тестване откакто проверява информацията на сеизмолозите и други данни “, съобщи японският външен министър Таро Коно. Той добави, че държавното управление е изпратило протестна нота на Северна Корея по посолството ѝ в Пекин. В нея тестването е несъмнено като „ изключително непростимо “.

Земетресение с магнитуд 6.3 по скалата на Рихтер е било записано на територията на Северна Корея. 

Епицентърът му е бил усетен на 75 километра северозападно от град Кимчхък, ситуиран на територията на провинция Северен Хамгьон. Липсват към този момент данни за жертви или нанесени вреди.

За втори трус в Северна Корея с магнитуд 4,6 по скалата на Рихтер оповестява китайската геоложка работа. Според нея така наречен " колапс " е блъснал единствено 8 минути след първото земетресение, за което се счита, че е породено от " детонация ", провокирана съзнателно от Пхенян.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР