Японското правителство одобри в петък допълнителен бюджет от 36 трилиона

...
Японското правителство одобри в петък допълнителен бюджет от 36 трилиона
Коментари Харесай

Япония одобри рекорден допълнителен бюджет за текущата фискална година

Японското държавно управление утвърди в петък спомагателен бюджет от 36 трилиона йени (314 милиарда долара) за настоящата фискална 2021 година (приключва на 31 март 2022 г.). Средствата от него ще отидат за финансиране на пакет от ограничения в поддръжка на стопанската система и популацията, наранени от пандемията на ковид. Според организация Киодо този спомагателен бюджет се е трансформирал в рекорден по размер в цялата история на страната. 

Японското държавно управление предходната седмица утвърди нов пакет от ограничения за поддръжка на стопанската система и популацията на страната по време на пандемията в размер на към 78,9 трилиона йени (691,5 милиарда $ по настоящия обменен курс). Властите ще отделят 55,7 трилиона йени (488,2 милиарда долара) от бюджета. Останалите средства, в размер на към 23,2 трилиона йени (203,3 милиарда долара), са частни вложения. Обемът на пакета съвсем удвои упованията на икономистите. 

Средствата ще бъдат употребявани за попречване разпространяването на ковид, обновяване на обществената и икономическа активност, стимулиране на търсенето и поддръжка на популацията и бизнеса. По-специално, фамилиите с деца под 18-годишна възраст ще получават компенсации в размер на 100 хиляди йени (около 880 долара) за всяко дете. Миналата година всички поданици на Япония, в това число непрекъснато пребиваващите чужденци, получиха еднократно заплащане от 100 000 йени като част от поддръжката за популацията на фона на пандемията. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР