Японското правителство обяви в четвъртък ново извънредно положение в страната,

...
Японското правителство обяви в четвъртък ново извънредно положение в страната,
Коментари Харесай

Все по-вероятно: Олимпиадата в Токио - без публика

Японското държавно управление разгласи в четвъртък ново изключително състояние в страната, което ще обхване Олимпиадата, което значи, че има заплаха Игрите в Токио да се проведат при закрити порти, съобщи БГНЕС.

При две оставащи седмици до откриващата гала на 23 юли, случаите на ковид се усилват в столицата, като разпространяването на по-заразния Делта вид на вируса разтревожи уредниците. Повишеният брой инфектирани заплашва проектите за позволение на до 10 000 локални последователи на олимпийските игрища, и може да значи, че Токио 2020 ще бъде първата Олимпиада без аудитория в историята на Олимпийските игри.
 Позволиха до 10 000 почитатели на стадиона за Игрите в Токио Позволиха до 10 000 почитатели на стадиона за Игрите в Токио
До 10 000 почитатели ще бъдат допускани на надпревари от Олимпийските игри в Токио, оповестиха уредниците, предупреждавайки, че надпревар...

Премиерът на Япония Йошихиде Суга съобщи, че изключителните ограничения, които са надалеч по-леки от суровите локдауни по други елементи на света, ще бъдат налични до 22 август. Но държавното управление може да вдигне изключителното състояние по-рано, „ в случай че резултатът от имунизациите стане явен и се види усъвършенстване в обстановката по болничните кревати “, добави той. Очаква се уредниците на Токио 2020 да се срещнат с локални и национални управителни лица от държавното управление, както и с Международния и Параолимпийския комитет най-рано в четвъртък вечер, с цел да вземат основното решение за наличието на аудитория.

Чуждестранните почитатели към този момент получиха възбрана да участват на Олимпийските игри, като уредниците оповестиха предишния месец, че ще лимитират феновете до 10 000 души или 50% от потенциала на стадионите. Но те признаха, че броя може да бъде понижена, казвайки, че Игрите могат да се проведат даже при закрити порти, в случай че обстановката с вируса се утежни и се наложат по-сурови рестрикции в Токио. Шефът на МОК Томас Бах дойде по-рано денем и ще би трябвало да се подложи на тридневна карантина.

Участниците на Олимпиадата няма да се изолират за 14 дни, само че ще бъдат изправени пред ограничавания по време на престоя си в Япония, като спортистите ще са лимитирани до стадионите и олимпийското село, като ще бъдат и тествани ежедневно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР