Японското подразделение на Google представи нов прототип на клавиатура. Той

...
Японското подразделение на Google представи нов прототип на клавиатура. Той
Коментари Харесай

Google създаде нов тип клавиатура дълга 1,6 метра

Японското поделение на Гугъл показа нов първообраз на клавиатура. Той се споделя GBoard Bar Version и съставлява клавиатура, чийто всички бутони са подредени в права линия, оповестява Ars technica.

Това прави клавиатурата доста тънка, само че и дълга - дължината ѝ е 1600 мм, като основателите ѝ споделят, че първата версия е била 2400 мм дълга. Според тях по този начин е доста по-лесно да се написа, защото човек може да запомни порядъка на бутоните и да ги намира по-бързо, вместо по обърканата класификация на общоприетите клавиатури.

Помислено е и за две версии на клавиатурата - с класическа QWERTY класификация или с ASCII. Авторите ѝ споделят, че клавиатурата елементарно може да се употребява и за други действия в всекидневието - като бастун, летва за премерване и други.

Компанията е направила продуктова за Gboard Bar (на места се споделя GBoard Stick Version), както и GitHub профил. През него всеки консуматор може да изтегли нужната информация, с цел да си направи такава клавиатура самичък. Нужен ще е 3D принтер, който да създаде детайлите. Самата Гугъл не възнамерява да продава и създава клавиатурата.



Всичко това звучи необичайно? Клавиатурата е действителна и работи, само че е и смешка. Гугъл Japan има история да измисля най-различни странни прототипи на клавиатури. Преди години оферираше клавиатура, която се навива на руло, имаше и клавиатура-чаша за чай и други

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР