Японското министерство на отбраната обмисля до 2030 г. да се

...
Японското министерство на отбраната обмисля до 2030 г. да се
Коментари Харесай

Япония планира да се сдобие с хиперзвукова ракета до 2030 г.

Японското министерство на защитата обмисля до 2030 година да се снабди с хиперзвукова ракета, с цел да укрепи възпиращия си капацитет, предава като се базира на деловия всекидневник " Никей ".

Според информацията министерството желае да разшири опциите за контраофанзива, откакто нахлуването на Русия в Украйна промени световната обстановка в сигурността, а ракетите, изстрелвани от Северна Корея и дейностите на китайската войска заплашват Япония.

Хиперзвуковите ракети могат да летят най-малко пет пъти по-бързо от скоростта на звука, движат се по комплицирана траектория и са сложни за прехващане.

До края на годината Япония възнамерява да преразгледа тактиката си за националната сигурност, както и други значими документи в региона на защитата. В тях може да е упомената позицията й за капацитета за контраофанзива и хиперзвуковите ракети, показва изданието.

Страната може да придобие американски ракети с огромен обхват " Томахок " като първа стъпка към увеличение на опциите за въздържане. На втори стадий може да бъде осъществена рационализация на противокорабни ракети Тип 12, като бъде повишен техният обхват до над 1000 километра от настоящия, който е под 200 километра. Хиперзвуковите ракети евентуално ще бъдат трети стадий, написа вестникът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР