Японският промишлен и технологичен конгломерат Toshiba обяви днес намерението си

...
Японският промишлен и технологичен конгломерат Toshiba обяви днес намерението си
Коментари Харесай

Toshiba с нов план – ще се дели на две, а не на три компании

Японският индустриален и софтуерен конгломерат Toshiba разгласи през днешния ден желанието си да се раздели на две самостоятелни предприятия, а не на три, както беше планувано по-рано, заради сложността и високата цена на процедурите, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Франс прес. Според новия проект, който би трябвало да бъде разискван и утвърден от акционерите идния месец, групата желае да сътвори настрана дружество, сплотяващо активността в областта на електронните устройства и складирането на данни до март 2024 година и да го листва на борсата. Това става под натиска на акционерите, които желаят да се усили оптимално пазарната капитализация на групата.
Toshiba прецизира, че е преразгледала оповестения през ноември проект, избран като първото огромно делене на компания в Япония, откакто открила спънки, които не били планувани в началото. А също и с цел да понижи доста разноските и неяснотите, свързани с това делене.
Също през днешния ден групата разгласи желанието си да продаде мажоритарен дял от активността си в предприятието за климатични съоръжения Toshiba Carrier Corporation (TCC) на американската Carrier Global, с която ръководят това смесено сдружение от 1999 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР