Японският премиер Йошихиде Суга възнамерява обезателно да проведе олимпийските и

...
Японският премиер Йошихиде Суга възнамерява обезателно да проведе олимпийските и
Коментари Харесай

В Япония са амбицирани да проведат безопасна Олимпиада в Токио

Японският министър председател Йошихиде Суга има намерение обезателно да организира олимпийските и параолимпийските игри в Токио през лятото на 2021 година като знак на успеха на човечеството над ковид. Той съобщи това през днешния ден в първата си програмна тирада в Народното събрание.

"Изпълнен съм с увереност да проведа олимпийските и параолимпийските игри в Токио идващото лято като знак на успеха на човечеството над ковид. Ще създадем всичко допустимо да организираме тези надпревари безвредно ", сподели Суга.

Премиерът съобщи, че от края на юни броят на инфектираните с ковид в Япония е почнал да понижава. "Но в този момент тази наклонност спря и обстановката остава непредсказуема. Ще работим за попречване на бързото разпространяване на инфекцията ", добави той.

В същото време министър председателят даде обещание да предприеме ограничения за възкръсване на обществения и икономическия живот в страната. "До първата половина на идната година ще осигурим нужното количество ваксини за цялото население, като се уверим, че имунизацията е надеждна и ефикасна. Ваксинациите ще бъдат безвъзмездни. Приоритет ще имат възрастните хора, пациентите с хронични болести и медицинският личен състав ", съобщи японският министър председател.

Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август 2020 година. Заради пандемията от Ковид-19 най-голямото спортно събитие в света беше отсрочено с една година и в този момент би трябвало да се състои от 23 юли до 8 август 2021-а. По-рано беше обявено, че японското държавно управление ще задължи участниците в олимпиадата да преминат тест за ковид при идването си в Япония, както и преди да изоставен страната в края на игрите. Ако спортистите, идващи от чужбина, имат документ за негативен тест за ковид, ще им бъде разрешено да не се подлагат на двуседмична карантина.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР