Японският премиер Шиндзо Абе свика предсрочни избори в страната на

...
Японският премиер Шиндзо Абе свика предсрочни избори в страната на
Коментари Харесай

Японският премиер свика спешни предсрочни избори

Японският министър председател Шиндзо Абе свика предварителни избори в страната на 22 октомври, с цел да се възползва от неразбирателството в опозицията и с цел да получи поддръжка за твърдата линия на политиката си против програмата на Северна Корея за балистични ракети и нуклеарни оръжия, написа " Гардиън ".

На конференция в понеделник Абе разгласи, че резултатите от изборите ще бъдат оценка за проектите му в обществената сфера и по повод рецесията на Корейския полуостров.

Ако партията му загуби изборите, той ще подаде оставка.

Изборите бяха планувани часове, откакто Юрико Коик, губернатор на Токио, разгласи сформирането на нова партия, която да даде опция за консервативните гласоподаватели на ръководещата Либерално-демократическа партия на Абе.

" Ще покажа мощно водачество и ще застана най-отпред, пред лицето на национална рецесия ", съобщи Абе, имайки поради бързо застаряващото население в страната и опасността от Северна Корея. " Това е моята отговорност като водач и моята задача като министър-председател. "

Той съобщи още, че ще пренасочи част от приходите, които се чакат поради плануваното нарастване на налозите през 2019 година към стратегии за грижа за децата и ранно образование. Тези средства няма да отидат за погасяване на големия обществен дълг на Япония. Все отново министър председателят даде обещание да продължи фискалната промяна.

Абе отхвърли изказванията, че предварителните избори биха провокирали политически вакуум във време на възходящо напрежение към Северна Корея.

" Не би трябвало да се поддадем на заканите на Северна Корея. Получавайки мандат от хората посредством тези избори, аз ще осигуря сериозен прогрес посредством мощна дипломация. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР