Японският мобилен оператор NTT DOCOMO официално обяви разгръщането на първата

...
Японският мобилен оператор NTT DOCOMO официално обяви разгръщането на първата
Коментари Харесай

Япония стартира първата в света 5G мрежа с GPU ускорители на Nvidia

Японският мобилен оператор NTT DOCOMO публично разгласи разгръщането на първата в света професионална 5G мрежа, с ускоряване благодарение на графичен процесор.

Новият артикул се назовава 5G Open RAN и е първата виртуализирана 5G мрежа за комерсиално потребление в телекомите, която употребява платформата Aerial на Nvidia с усъвършенстван стек за vRAN от операторски клас. Платформата съчетава стека Nvidia Aerial vRAN за 5G, инфраструктура за изкуствен интелект, инфраструктура за ускорени калкулации и дълготрайна софтуерна поддръжка и поддръжка.

5G Open RAN употребява високопроизводителната 5G виртуална мрежа за радиодостъп (vRAN) на Fujitsu, построена въз основата на стека NvidiaAerial vRAN и конвергираните ускорители на Nvidia. Тази симбиоза разрешава на телекомуникационните компании да основат напълно софтуерно дефинирана и основана на електронен облак мрежа, която може динамично да разпределя ресурсите, употребявайки общоприет за промишлеността хардуер. Самата компания DOCOMO твърди, че този метод, наред с други неща, доста понижава както разноските за създаване на мрежата, по този начин и усъвършенства енергийната успеваемост. По-конкретно, в съпоставяне със съществуващите 5G мрежи, новото решение понижава общите разноски с до 30%, потреблението на мрежата – с до 50%, а потреблението на сила в базовите станции – с до 50%.

NTT DOCOMO е водещият японски мобилен оператор с над 87 милиона клиенти и един от най-големите участници в развиването на 3G, 4G и 5G технологиите за мобилни мрежи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР