Японският министър на околната среда Шинджиро Коидзуми, син на бившия

...
Японският министър на околната среда Шинджиро Коидзуми, син на бившия
Коментари Харесай

Японски министър за пръв път излиза в отпуск по майчинство

Японският министър на околната среда Шинджиро Коидзуми, наследник на някогашния японски министър-председател Йониширо Коидзуми, има намерение да вземе отпуск по майчинство за първородното си дете, което се чака да се роди до края на януари, съобщи БГНЕС.
Според телевизионния канал „ NHK ” министър Коидзуми ще вземе общо две седмици отпуск в границите на три месеца след раждането на бебето. Очаква се главно ваканцията да се образува от по-кратък работен ден и отдалечена работа, с цел да не пострада работата на Коидзуми като министър и като член на Народното събрание, заяви РИА Новости.
Той също по този начин ще бъде по-активен при потреблението на формата на видео срещи и връзка със чиновниците на министерството по е-поща. Коиздуми се замисли за опцията за отпуск по майчинство от момента, в който научи за бременността на брачната половинка си - прочут японски модел и телевизионна водеща. Това провокира рецензии от страна на най-консервативната част от политиците на Либералдемократическата партия.
Окончателното решение за отпуск е у министъра е подбудено и от желанието да се промени самата атмосфера в японското общество във връзка с отпуските за родители.
Отпускът по майчинство е позволен по закон в Япония и за двамата родители, само че единствено нищожен % мъже се употребяват от това си право. Основната причина да не го вършат е психическа - мъжете се смущават да трансферират част от работата си върху плещите на сътрудниците си. В същото време по-широкото въвеждане на наставнически отпуск измежду двата пола съгласно специалисти може да реши две съществени задания, които министър председателят Абе сложи пред държавното управление си: повишение на раждаемостта и по-активното присъединяване на дамите в бизнеса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР