Японският император Нарухито посети три шинтоистки храма в императорския дворец

...
Японският император Нарухито посети три шинтоистки храма в императорския дворец
Коментари Харесай

Император Нарухито се възкачи на престола след пищна церемония

Японският император Нарухито посети три шинтоистки храма в императорския замък преди церемонията по интронизация, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той публично разгласи през днешния ден възкачването си на престола в сходство с японската конституция и закона за императорския дом, като направи послание.

"Възкачвам се на престола в сходство с конституцията и закона за императорския дом. Провеждайки церемонията по възкачването на престола, разгласяваме това на страната и на целия свят ", сподели монархът.

Церемонията се състоя в "Боровата зала " на императорския замък. На нея бяха поканени към 2000 посетители, в това число задгранични водачи.



Нарухито получи императорските компетенции на 1 май, откакто татко му, 85-годишния Акихито, се отдръпна от престола. Той е 126-ият император на най-старата наследствена монархия в света, която съгласно историци датира от 1500 години.

Националните малките екрани излъчиха директно визитата на монарха, облечен в обичайната бяла тога и с висока черна шапка, в основния храм Кашикодокоро и още две светилища, с цел да се помоли и да заяви на боговете за възкачването си на престола. Нарухито беше съпроводен от придворни, които също бяха облечени в средновековни обичайни костюми.

Сред високопоставените гостите от повече от 170 страни и интернационалните организации наред с английския принц Чарлз, първия посланик на Европейския съюз Федерика Могерини и немския президент Франк-Валтер Щайнмейер ще бъде и българският държавен глава Румен Радев.



Церемониите по възкачването на новия император на трона се чака да костват на японския поданик 16,3 милиарда йени (150 млн. долара), което е с 30% повече, в сравнение с при възкачването на император Акихито през 1990 година, основно заради по-големия брой посетители.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР