Японският астронавт Норишиге Канаи Японският астронавт Норишиге Канаи пораснал с

...
Японският астронавт Норишиге Канаи Японският астронавт Норишиге Канаи пораснал с
Коментари Харесай

Само за 3 седмици японски астронавт пораснал в космоса с 9 сантиметра


Японският астронавт Норишиге Канаи

Японският астронавт Норишиге Канаи пораснал с 9 сантиметра по време на 3-седмичния си престой в космоса на борда на Международната галактическа станция /МКС/, оповестява ТАСС.

Канаи написал в Туитър: " Днес имам значимо известие. Проведох медицински прегледи на МКС и се оказа, че моят растеж се е нараснал с 9 сантиметра. Издължил съм се и то единствено за три седмици ", отбелязва астронавтът.

Дори когато бил в учебно заведение в междинните класове Норишиге не бил пораствал толкоз доста. Сега Канаи се тормозил по какъв начин ще се побере с новия си растеж на кораба " Союз " при връщането му на Земята.

Японското галактическо ведомство напомни, че заради липса на гравитация в космоса, растежът на индивида се усилва с 1-2 сантиметра. Но до момента не било следено издължаване с 9 сантиметра.

На 19 декември предходната година с пилотирания транспортен съд " Союз " на борда на МКС дойдоха руснакът Антон Шкаплеров, американецът Скот Тингъл и японецът Норишиге Канаи. По проект този екипаж ще работи в орбита към четири месеца.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР