Японските регулаторни власти разпоредиха днес да спрат работа две борси

...
Японските регулаторни власти разпоредиха днес да спрат работа две борси
Коментари Харесай

Япония замрази дейността на две борси за криптовалута

Японските регулаторни управляващи разпоредиха през днешния ден да спрат работа две тържища за криптовалути за период от месец, откакто по-рано тази година от Coincheck, един от най-големите оператори на цифрови валути, бяха откраднати 58 милиарда йени (547 милиона долара), съобщи ДПА.

Двете тържища Bit Station и FSHO получиха заповеди да спрат активността си до 7 април и да подобрят отбраната на активите и информацията за клиентите си.

Японската работа за финансови услуги направи наставление на пет други тържища за криптовалута, в това число Coincheck, защото е открила, че отбраната на потребителите и ръководството на риска на тези тържища не е задоволително положително. Останалите четири са Bicrements, GMO Coin, Tech Bureau и Mr Exchange.

На седемте валутни оператора е разпоредено да показват пред службата проект за усъвършенстване на работата си до 22 март.

През януари 58 милиарда йени във виртуална валута изчезнаха от токийската борса Coincheck поради хакерска офанзива. През 2014 година към 48 милиарда йени бяха изгубени в борсата за биткойни Mt. Gox.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР