Японски учени са установили, че чувствителните към времето неврони в

...
Японски учени са установили, че чувствителните към времето неврони в
Коментари Харесай

Защо с възрастта се променя представата ни за време?

Японски учени са открили, че сензитивните към времето неврони в се износват с годините и нарушават усещането ни за времето. Резултатите от проучването са оповестени в, оповестява РИА Новости.
Много хора виждат, че с възрастта чувството за време се трансформира - колкото по-напред, толкоз по-бързо лети. И се оказва, че това не е субективно чувство.
 Вижте по какъв начин да запазим мозъка си млад (ВИДЕО) Вижте по какъв начин да запазим мозъка си млад (ВИДЕО)
Лeкaрят и тeлeвизиoнeн вoдeщ Aлeкcaндър Мяcникoв пocoчи кoи ca нaй-eфeктивнитe нaчини дa зaбaвим cтaрeeнeтo нa мoзъкa пo тeлeвизиoнния...
Резултатите от изследване на японските неврофизиолози Хаяши и Иври от Националния институт по опазване на здравето демонстрираха, че невроните на супрамаргиналната извивка ( - SMG) на теменния лоб, които са виновни за времето в мозъка, с течение на времето се „ уморяват “ и стартират да изостават от скоростта на работа на други неврони като чувството за време се изкривява: от една страна, на възрастните хора им се коства, че времето „ лети “, от друга, те не могат да се впишат в къси шпации от време за извъриване на избрана активност, тъй като считат, че има доста време.
Изследователите мерят мозъчната интензивност на участниците, употребявайки функционален, до момента в който извършват задания, спрямо шпации от време.
На здрави възрастни участници за първи път се демонстрира 30 пъти по ред за избран интервал от време „ адаптер “ – сив кръг и се показва продължителността. Това се назовава процедура за образна акомодация. След това им се демонстрира тестово изображение и се желае да оценят времето по отношение на " адаптера ".
Оказа се, че в случай че продължителността на „ адаптера “ е дълга, участниците подценяват времето, а в случай че е малко, го надценяват.
 Специалист поучава по какъв начин се забавя стареенето на мозъка Специалист поучава по какъв начин се забавя стареенето на мозъка
Лекарят и ефирен водещ Александър Мясников уточни най-ефективните способи за закъснение на стареенето на мозъка по телевизионния ка...
Резултатите от ядрено-магнитния резонанс демонстрират, че когато сигналът " адаптер " се задейства неведнъж, интензивността на невроните в надмаргиналната извивка понижава и по-късно участниците позволяват неточности във времето си.
Авторите означават, че SMG невроните функционално реагират на всеки сигнал. При неведнъж излагане на тласъци с закрепена дълготрайност, невроните се уморяват. Същото се случва и с оценката на човек за продължителността на повтарящите се минути, часове, дни, акцентират от БГНЕС.
Степента на накриво разбиране на времето в пробните резултати корелира с това до каква степен е намаляла интензивността в невроните на свръхмаргиналната извивка - по-голямата отмалялост на невроните е довела до по-голямо деформиране на времето и неточности в оценката му.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР