Японски учени от Университета в Киото разработиха защитна маска, която

...
Японски учени от Университета в Киото разработиха защитна маска, която
Коментари Харесай

Японски учени изобретиха маска, светеща при наличие на коронавирус

Японски учени от Университета в Киото създадоха защитна маска, която свети на ултравиолетова светлина при съществуване на следи от ковид. Този резултат е реализиран посредством нанасяне на специфична флуоресцентна багра върху преносимия филтър на маската, оповестява.

Боята съдържа антитела, получени от щраусови яйца, които влияят върху ковид. През февруари предходната година учените инжектирали неактивна и безвредна форма на ковид на женски щрауси и извлекли огромни количества антитела от снесените от тях яйца.

" Можем да произвеждаме всеобщо антитела от яйца на щрауси евтино. В бъдеще желаеме да го превърнем в елементарен набор за тестване, който всеки да може да употребява ", цитира организацията думите на ръководителя на изследователския екип Ясухиро Цукамото.

В изпитванията на светещите маски са взели участие 32 пациенти с ковид. Всички маски, които носели, светели под ултравиолетова светлина. С течение на времето, когато вирусният товар намалее, сиянието изчезва. Екипът на Цукамото възнамерява да разшири опита до 150 участници.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР