Японски танкер, превозващ химикали, е бил нападнат с дрон в

...
Японски танкер, превозващ химикали, е бил нападнат с дрон в
Коментари Харесай

САЩ обвиниха Иран за нападение срещу японски танкер с химикали

Японски танкер, пренасящ химикали, е бил атакуван с дрон в Индийския океан . Атаката е била осъществена в събота на 370 км. от крайбрежията на Индия, оповестиха от Пентагона .

От военното министерство на Съединени американски щати показаха като възможен причинител на офанзивата Иран. От Техеран към този момент не са коментирали случая.

Новината идва на фона на голям брой в Червено море . Хутите настояват, че атакуват кораби, които са свързани с Израел, без значение под какъв байрак плават те. Атаките доведоха до съществено повишение на напрежението в района и завишаване на цените на цените на петрола на международните пазари.

Атакуваният в събота японски танкер е плавал под флага на Либерия и е опериран от компания в Нидерландия. По време на офанзивата на борда е избухнал пожар, който след това е бил сподавен, заяви Би Би Си. Не се оповестява за жертви и ранени.

В същото време въоръжените сили на Съединени американски щати оповестиха, че са свалили четири дрона на хутите, които са били пуснати над Червено море. От Вашингтон настояват, че безпилотните апарати са били ориентирани към американски миноносец. От Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати споделиха още, че това е 15-тата офанзива, на свързваните с Иран хути от средата на октомври.

Иран отхвърля да има връзка с нападенията в Червено море.

Един от нападнатите от хутите кораби се оказа плаващият под малтийски байрак с няколко български жители на борда.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР