Японски обществен служител бе глобен и порицан, тъй като често

...
Японски обществен служител бе глобен и порицан, тъй като често
Коментари Харесай

Японски служител е наказан, защото отишъл на обяд 3 минути по-рано

Японски публичен чиновник бе санкциониран и охулен, защото постоянно излизал от работа няколко минути по-рано, с цел да си купи обяд. 64-годишният чиновник на локалната компания за водоснабдяване в град Кобе е осъден, защото 26 пъти е напуснал работното си място 3 минути преди началото на регламентираната обедна отмора за интервал от 7 месеца, оповестяват локални медии.

Ръководители на компанията свикаха конференция, където описаха държанието на служителя като " надълбоко оскърбително " и се поклониха в символ на опрощение. Според тях служащият е нарушил закона за публичните услуги, който изисква от служителите " да се концентрират върху работата си ".

" Почивката е от обяд до 13:00 часа. Той стана от бюрото си преди почивката ", съобщи пред AFP представител на компанията.

 Японска компания с публично опрощение поради тръгнал с 25 секунди по-рано неин трен
Японска компания с публично опрощение поради тръгнал с 25 секунди по-рано неин трен

Той тръгнал в 7:11:35 часа вместо в 7:12

Чиновникът е оголен, откакто негов сътрудник поглежда през прозореца и го вижда да влиза в непосредствен ресторант в самото начало на обедната отмора. Ръководителите му пресмятат какъв брой време е прекарал отвън работното си място и му заплащат единствено половината от дължимото за работния ден.

Когато го питат за какво е напуснал офиса по-рано, за отиде за обяд, той е дал отговор, че се нуждае от " смяна на темпото ".

Новината за случилото се идва скоро откакто японските депутати одобриха закон, чиято цел е да реши казуса с извънредно дългите работни часове в страната. Той лимитира изключителния труд до 100 часа месечно и би трябвало да се оправи с все по-честите самоубийства и случаи на гибел от изтощеност, поради претоварване на работа.

 Япония задължава работещите да почиват повече. Но това е сложна задача
Страната, в която се работи по над 60 часа на седмица, а годишната отпуска е единствено 10 дни

Там постоянно се работи по 100 часа изключително на месец, а чиновниците съвсем не почиват

Повечето японци са заставен да работят над 100 часа изключително месечно, в това число събота и неделя, с цел да потвърдят отдадеността си към работодателя. С годините това се трансформира в културна традиция в Япония. Заради нея всеки пети чиновник в страната е изложен на риск от гибел от претоварване.

Наказаният служител обаче си завоюва благосклонности в обществените мрежи, а потребителите се втурнаха да го оправдават. Един от тях пресметна, че той е подранявал за обяд приблизително единствено по един път седмично.

Други хвърлиха виновността върху политиците. " Ами всички политици, които спят в Народното събрание? Следователно те би трябвало да бъдат уволнени ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР