Японска продуцентска компания за момчешка група създава панел за компенсиране на жертвите на сексуално насилие

...
Японската продуцентска компания за момчешка група в центъра на разгръщащ
Коментари Харесай

Японската продуцентска компания за момчешка група в центъра на разгръщащ се скандал със сексуално насилие, Johnny & Associates , избра трима бивши съдии, които да оглавят усилията му за компенсиране на стотици жертви

От ЮРИ КАГЕЯМА Associated Press, 13 септември 2023 г., 7:49 ч. Джули Кейко Фуджишима, неговата племенница, се оттегли като главен изпълнителен директор на Johnny's миналата седмица и беше заменена от Нориюки Хигашияма, звезда на Джони. Фуджишима остава в борда и притежава 100% от нелистваната компания.

Япония е разтърсена от обхвата и систематичния характер на действията на някога могъщия Китагава, тъй като повече хората излизат напред, за да кажат, че са били жертви.

Johnny's също повтори обещанието си да засили управлението и да назначи служител по съответствието в компанията.

“ Признаваме, че покойният Джони Китагава е извършвал сексуални посегателства в продължение на дълъг период от време и се извиняваме на жертвите от дъното на нашите сърца“, казаха от компанията. „Обещаваме да извършим компенсация и да предотвратим повторение.“

Различни японски компании, включително производителите на напитки Asahi Group Holdings и Suntory Holdings, обявиха, че вече няма да използват Джони участва в реклами или промоции. Сред последните беше Kao Corp., химическа и козметична компания, която цитира „съображения за различните чувства на хората“ във вторник.

Макдоналдс Япония също каза, че ще спре да използва звездите на Джони в бъдещи сделки, но предишни реклами, включващи ги, останаха на официалния му сайт.

Японските мейнстрийм медии бяха атакувани за мълчание, въпреки разкриващите книги и решението на японския Върховен съд през 2004 г. в полза на седмичника Shukan Bunshun, който Китагава съди за клевета.

Обществената телевизия NHK направи специална програма тази седмица, питайки тогавашните продуценти защо не отразяват историята. Те казаха, че са се поколебали, защото Китагава не е бил арестуван. Един човек призна, че е „избрал хляба пред кошарата“, което означава, че е избрал парите пред журналистическата почтеност. Звездите на Джони са изключително популярни, което води до приходи от спонсорство и хитови телевизионни предавания.

Група от девет жертви, създадена тази година, настоява за извинение и обезщетение. Те отидоха в Японската федерация на адвокатските колегии в понеделник, за да поискат нейната подкрепа. Отидоха и в парламента.

Работната група на ООН за бизнеса и човешките права призова японското правителство да подкрепи усилията за обезщетение. Неговото разследване, както и собственото разследване на компанията, установиха, че Китагава рутинно е насилвал деца, най-вече в луксозния си дом, след като са се явили на прослушване като резервни танцьори или са взели уроци. Една жертва каза, че е бил изнасилен 200 пъти.

___

Юри Кагеяма е в Twitter https:/ /twitter.com/yurikageyama

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР