Японската принцеса Мако се омъжи за своя избраник Кей Комуро,

...
Японската принцеса Мако се омъжи за своя избраник Кей Комуро,
Коментари Харесай

Японската принцеса се омъжи за човек от народа и губи титлата си

Японската принцеса Мако се омъжи за своя фаворит Кей Комуро , който няма благородническо родословие, предадоха международните организации.

Така тя ще загуби купата си и ще стане елементарна гражданка. Принцесата се отхвърли от обичайните блестящи ритуали и от полагащата й се еднократно заплащане в размер на над 1,3 милиона $.

" Брачните документи бяха показани и признати ", заяви за Франс прес представител на организацията за императорското семейство.

 Японската принцеса Мако Gulliver/Getty Images
Японската телевизия сподели фрагменти по какъв начин принцеса Мако напуща императорската резиденция Акасака в столицата Токио , като се сбогува със фамилията си, покланяйки се пред своите родители и целувайки по-малката си сестра.

Вчера принцесата посети своя дядо и баба, абдикиралия император Акихито и брачната половинка му Мичико, с цел да се сбогува с тях. Мако е племенница на настоящия император Нарухито, като е щерка на по-малкия му брат, принц Фумихито.

 Японската принцеса Мако Gulliver/Getty Images
Младоженците са на по 30 години. Те са учили дружно в университета.

Двамата ще живеят в Ню Йорк, където Комуро към този момент работи в адвокатска адвокатска фирма . Все още не се знае дали Мако ще работи, само че тя има положително обучение - учила е изкуство и културно завещание.

Напускането на императорското семейство и преселването в Съединените щати провокира неизбежни съпоставения с друга двойка - английския принц Хари и американската му брачна половинка Меган Маркъл, отбелязва Франс прес.

 Японската принцеса Мако Gulliver/Getty Images
Когато принцеса Мако и Кей Комуро оповестиха годежа си преди четири години, новината в началото бе посрещната в Япония с утвърждение, напомня Ройтерс. Нещата обаче се трансформираха, когато таблоиди разкриха финансов скандал, в който бе забъркана майката на годеника. Тогава Комуро отпътува за Ню Йорк, с цел да учи право, и се върне в Япония едвам предишния месец.

Бракът няма отношение към реда на заместничество на императорския престол. В Япония престолът се предава единствено по мъжка линия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР