Японската метеорологична агенция поддържа най-високото ниво на тревога днес след

...
Японската метеорологична агенция поддържа най-високото ниво на тревога днес след
Коментари Харесай

Вулканът Сакураджима в Япония все пак изригна

Японската метеорологична организация поддържа най-високото равнище на паника през днешния ден след изригването на вулкана Сакураджима в югозападната префектура Кагошима, макар че няма данни за ранени, съобщи Киодо.

Агенцията сподели нощес, че за момента не се чака огромно изригване, сходно на това на същия вулкан през 1914 година, който аргументи доста смъртни случаи.



Издадени са заповеди за евакуация на 51 души в 33 семейства, живущи в радиус от 3 километра от кратерите Минамидаке и Шова, като живущи в 20 семейства отидоха в евакуационен център през днешния ден сутринта. След непредвиденото изригване през вчерашния ден в към 20:05 ч. локално време организацията увеличи паниката за вулкана от равнище 3 на 5 по 5-степенната канара, предупреждавайки хората да се изтеглят. Това е едвам вторият път, когато се оповестява за най-високото равнище на паника поради вулкан в Япония след изригване през 2015 година на остров Кучиноерабу, префектура Кагошима.

Докато учебните заведения в Япония сега са в лятна почивка, детските градини, детските заведения и детските клубове в региона са затворени краткотрайно. Преустановява се и извънкласната активност в началните и прогимназиалните учебни заведения, като управляващите са призовали учителите да не вървят на работа. Правителството на префектурата и локалната полиция наблюдават обстановката посредством хеликоптери. Обезпокоените поданици през вчерашния ден показаха боязън, като мнозина бяха сюрпризирани от мащаба на изригването.

Сакураджима е един от най-активните вулкани в Япония. Голямото му изригване през 1914 година е отделило задоволително лава, с цел да затвори протока сред вулканичния остров Сакураджима в залива Кагошима и полуостров Осуми на Кюшу, основния остров в югозападната част на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР