Японската Mazda ще пусне първия си модел електрически превозни средства

...
Японската Mazda ще пусне първия си модел електрически превозни средства
Коментари Харесай

Mazda пуска първия си електромобил през 2027 година

Японската Mazda ще пусне първия си модел електрически транспортни средства през 2027 г, като част от напъните за ускорение на електрификацията и настигане на международните съперници. Това съобщи основният изпълнителен шеф Масахиро Моро, представен от The Japan Times.

През 2021 година Mazda стартира да продава модел на спортния автомобил MX-30, който в началото беше пуснат като хибриден. Досега  японският авто производител не е имал електромобил.

Масахиро Моро също по този начин съобщи, че от 2028 година нататък компанията ще форсира създаването на висококачествено съоръжение за ръководство на електрически транспортни средства в съдействие с Toyota, нейния сътрудник в финансовия алианс.

Той даде обещание да засилва напъните за електрификация в Китай, най-големия авто пазар в света, като заложи, че прекосяването към електрически автомобили в страната ще продължи с бързи темпове.

От 2025 година нататък ще предлагаме един след различен (електрически) модели посредством китайско взаимно дружество ”, сподели още Масахиро Моро.

В Съединени американски щати автомобилният производител неотдавна стартира да създава бензиновия SUV CX-50 в завода си в Алабама и ще се стреми да пусне хибриден модел от него.

Миналата година президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа Закона за понижаване на инфлацията, в който страната предлага данъчни облекчения за тези, които купуват електрически автомобили, съединени в Северна Америка.

За да употребява схемата, Mazda ще обмисли производството на електрически автомобили и доставката на акумулатори в района ”, добави Моро.

По думите му в устрема си да увеличи цената на марката, ще се обмисля основаването на нова компания, която да провежда събития в моторните спортове и да предизвиква безвредното шофиране.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР