Японската компания Obayashi, заедно с учени от университета в Шизуока,

...
Японската компания Obayashi, заедно с учени от университета в Шизуока,
Коментари Харесай

Япония ще тества космически асансьор

Японската компания Obayashi, дружно с учени от университета в Шизуока, се приготвят за първи тест на галактически асансьор, оповестява онлайн изданието CNET, представено от vesti.bg. Асансьорът е част от плана STARS, като нужното за първия тест съоръжение към този момент е в космоса. Тестът ще бъде непретенциозен по мащаб. Той ще включва да дребни спътника STARS-Me, които ще бъдат пуснати от Международната галактическа станция. Те ще са свързани с кабел с дължина към 14 метра.

След това по кабела ще се придвижи " катерач ". Това е роботизирано устройство, което ще е смален мащаб на крайния вид. Целта е да се ревизират механизмите и концепцията като цяло, както и да се събере информация за държанието на системата в космоса.

Ако демонстрацията е сполучлива, екипът ще може да премине към идващия стадий. Той включва увеличение на мащаба, както и разработка на резистентен на галактическата радиация кабел.

Идеята е галактическият асансьор един ден да се употребява за доставка на инсталация, хранителни запаси и даже за превоз на хора от Земята до галактическа станция. Това ще понижи доста разноските потребление на галактически ракети и ще направи галактическите пътувания и опити доста по-достъпни. За да е допустимо това обаче са нужни още най-малко 2 или 3 десетилетия работа./ Блиц

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР