Японската компания Fast Retailing Co., която е най-големата верига на

...
Японската компания Fast Retailing Co., която е най-големата верига на
Коментари Харесай

Най-голямата японска верига за дрехи ще превзема пазара в Европа

Японската компания Fast Retailing Co., която е най-големата верига на продажби на облекла в Азия, към този момент счита европейския пазар като главен за своята марка Uniqlo.

Компанията чака рекордни продажби в района за актуалната фискална година (септември 2023 година - август 2024 г.). Fast Retailing счита, че годишните продажби на марката в Европа с времето ще доближат 1 трилион йени (6,1 милиарда евро), разяснява ръководителят на европейското поделение на Uniqlo Таку Морикава.

Fast Retailing възнамерява да открие 10 магазина Uniqlo в Европа до септември, в това число в Рим, Венеция и Единбург. Разширяването на интервенциите в Европа е част от проекта за световно развиване на Fast Retailing, целящ да усили годишните продажби на веригата " на дребно " до 10 трилиона йени.
 Nike остава най-скъпата марка за облекла в света
Nike остава най-скъпата марка за облекла в света

Нарастваща известност на спортното облекло, означават създателите на проучването Brand Finance

Към момента обаче, Uniqlo заема по-малко от 1% от целия европейски пазар на облекла, който компанията прави оценка на към 70 трилиона йени.

Що се отнася до финансовите резултати за първото полугодие на финансовата година (септември 2023 година - февруари 2024 г.), приходите от марката Uniqlo в Япония паднаха с 2% на годишна база.

Приходите на Uniqlo от продажбите в чужбина обаче за интервала скочиха със 17% на годишна база, частично поради високия растеж на продажбите в Северна Америка и Европа, означават от японската компания.

Акциите на Fast Retailing са поскъпнали с 26% от началото на тази година, а за последните 12 месеца - с 46%.
 Шведската H&M удвои облагата си, поради продажбите на облекла в Източна Европа
Представен и у нас международен фешън бранд удвои облагата си, поради продажбите в Източна Европа

На другите интернационалните пазари обаче, продажбите на компанията падат
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР