Японска компания ще започне да изплаща част от заплатите на

...
Японска компания ще започне да изплаща част от заплатите на
Коментари Харесай

Тази фирма ще плаща заплатите в bitcoin

Японска компания ще стартира да изплаща част от заплатите на своите чиновници в bitcoin, защото има за цел да разбере по-добре виртуалната валута.

GMO Internet, която ръководи редица свързани с интернет бизнеси, в това число финанси, онлайн реклама и интернет инфраструктура, ще стартира да изплаща до 100 000 йени (892 долара) месечно в криптовалутата на чиновниците си в Япония от февруари 2018 година

" Служителите могат да получават заплати в bitcoin, в случай че изискат. Надяваме се да подобрим личната ни просветеност за виртуалната валута, като я използваме ", съобщи пред AFP говорителката на компанията Харуми Ишии.

Предложението ще бъде годно за към 4000 чиновници на компанията в Япония.

Фирмата стартира търговия и продан на bitcoin през май. През идващия месец ще се включи в " копаенето " на криптовалутата, придобивайки правото да получава нови биткойни като премия, за помощта при запазването на сигурността на мрежата посредством одобрение на транзакциите.

Цената на bitcoin полетя в небесата през тази година, покачвайки се по-малко от 1000 $ през януари до съвсем 20 000 $ в дните към средата на декември.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР