Японска компания се готви да организира впечатляващ метеорен дъжд над

...
Японска компания се готви да организира впечатляващ метеорен дъжд над
Коментари Харесай

Японска компания предлага падащи звезди по поръчка през 2020 г.

Японска компания се готви да провежда впечатляващ метеорен дъжд над Хирошима през 2020 година , надявайки се да притегли вниманието на клиенти от целия свят с услугата си и да предлага падащи звезди по поръчка , съобщи Агенция Франс Прес.

Компанията ALE със седалище в Токио поставя последни линии върху плановете си за два микроспътника , които след извеждането им в орбита ще могат да изхвърлят дребни топки. Те ще се разграждат при проникването в атмосферата, излъчвайки доста мощна светлина при влизането си в контакт с молекули въздух. Спътниците ще могат да се употребяват настрана един от различен или дружно.

Те ще бъдат изстреляни идната година - единият с ракета на Японската организация за изследванe на галактическото пространство (ДЖАКСА), а другият с ракета на частна компания. На борда на всеки от тях ще има 400 топки, чийто химичен състав се пази в загадка. Цветът им пък ще може да варира според от употребяваните съставки. Топките ще са задоволителни за 20-30 събития, твърдят от компанията.

Амбициите на компанията и ръководителката й Лена Окаджима обаче излизат надалеч отвън рамките на Япония. " Вземаме за цел целия свят, защото запасът ни от падащи звезди ще е в космоса и ще може да бъде публикуван на всички места ", сподели Окаджима.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР