Японките се организираха в движението #KuToo, с което обявяват война

...
Японките се организираха в движението #KuToo, с което обявяват война
Коментари Харесай

Бунтът на жените срещу високите токчета в офиса: #KuToo

Японките се проведоха в придвижването #KuToo , с което афишират война на носенето на високи токчета на работното място, предават Франс прес и Ройтерс.

В наименованието на протестното придвижване се употребяват думите куцу (обувка) и куцуу (болка). Кампанията беше стартирана от актрисата Юми Ишикава и тя доста бързо беше подкрепена в мрежата от 19 хиляди фенки.

#KuToo no more! Japanese women take stand against high heels https://t.co/vrK73L8OF6 pic.twitter.com/RostypO6cE
— Reuters Top News (@Reuters) June 4, 2019
"Днес внесохме петиция, посредством която настояваме приемането на закон, забраняващ на работодателите да изискват от служителките им наложително да се явяват на работа с високи токчета . Това всъщност е дискриминация по сексуален симптом и съставлява полов тормоз над дамите! ", съобщи Юми Ишикава пред медиите, преди да се срещне с виновни лица в Министерството на труда.

Всичко стартира с туит на актрисата, в който тя съобщаваше по какъв начин японски хотел изисква наложителното носене на високи токчета за приемане на предопределение от страна на кандидатките. Впоследствие хиляди японки се сплотиха в обществените мрежи , защото доста от тях се сблъсквали със същия проблем.

#KuToo: Japanese women submit anti-high heels petition https://t.co/EiP75G10Lb
— The Guardian (@guardian) June 3, 2019
Агенциите напомнят, че през 2017 година канадската провинция Британска Колумбия забрани на работодателите да принуждават служителките си да носят високи токчета . Тази процедура беше жигосана като рискова и дискриминационна.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР