Япония заяви, че се присъединява към други държави, които спират

...
Япония заяви, че се присъединява към други държави, които спират
Коментари Харесай

Япония спря финансирането на агенцията на ООН за палестинските бежанци

Япония съобщи, че се причислява към други страни, които стопират финансирането на организацията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци след израелските обвинявания, че някои чиновници на UNRWA са взели участие в нападението на Хамас на 7 октомври.

Агенцията уволни няколко чиновници поради обвиняванията на Израел и даде обещание задълбочено следствие на изказванията, които не бяха конкретизирани, до момента в който Израел се закани да спре работата на организацията в Газа след войната.

Няколко от най-големите донори на организацията, в това число Съединени американски щати и Германия, от този момент стопираха финансирането на UNRWA, която е в основата на филантропичните старания в Газа.

Късно в неделя Япония съобщи, че е " извънредно обезпокоена от хипотетичното присъединяване на членове на личния състав на UNRWA в терористичната офанзива против Израел на 7 октомври предходната година ".

" В отговор на това Япония реши да спре спомагателното финансиране на UNRWA за момента, до момента в който UNRWA организира следствие по въпроса и обмисля ограничения за справяне с изказванията ", се споделя в изказване на външното министерство.

" В същото време Япония ще продължи да поставя настойчиви и дейни дипломатически старания за възстановяване на филантропичната обстановка в линията Газа и за усмиряване на ситуацията допустимо най-скоро, като дава поддръжка на други интернационалните организации ", се добавя в него./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР