Япония, Великобритания и Италия, ще разработят заедно боен самолет от

...
Япония, Великобритания и Италия, ще разработят заедно боен самолет от
Коментари Харесай

Япония, Италия и Великобритания ще разработят изтребител от ново поколение

Япония, Англия и Италия, ще разработят дружно военен аероплан от ново потомство до 2035 година Това оповестиха трите страни през днешния ден, предадоха международните организации.

Проектът ще се назовава " Глобална стратегия за военновъздушно съдействие ". Тя ще се основава на развойната активност на трите страни в региона на военновъздушните технологии. Това ще е първо съдействие на Япония с европейски сътрудници за създаване на нов военен аероплан.

Детайлите по отношение на плана не са финализирани, само че производството ще стартира през 2030 година или 2031 година, а прототипът ще бъде подготвен до 2035 година Амбицията на трите страни е новата машина да надвиши потенциала на моделите Ф-35 на Съединени американски щати и " Юрофайтър " на Европа.

" Решени сме да пазиме един свободен интернационален ред, отворен и основан на разпоредбите, което е по-важно, в сравнение с по всяко време било в един интервал, в който тези правила са оспорвани и в който заканите и експанзиите нарастват ", споделят общо изказване трите страни.

" Предвид това, че е от жизненоважно значение да пазиме нашата народна власт, нашата стопанска система и нашата сигурност и да пазиме районната непоклатимост, ние имаме потребност от солидни сътрудници в региона на защитата и сигурността, подкрепени от надеждни сили за обезсърчаване ", допълват те.

Новият аероплан, който ще бъде по технологията стелт и ще е мултифункционален и с най-съвършени цифрови качества, ще размени 94-те самолета " Митсубиши " Ф-2 на Япония, 144-те " Юрофайтър " на Англия и 94-те " Юрофайтър " в Италия.

Предстои да се разиска дизайнът и цената на плана.

В плана ще вземат участие английската компания " БАЕ Систъмс Пи Ел Си ", японската компания " Мицубиши Хеви Индъстрийс " и италианската компания " Леонардо ". Европейският производител на ракети " Ем Би Ди Ей " също ще се причисли към плана, а " Мицубиши Илектрик ", " Ролс Ройс Пи Ел Си ", " Ай Ейч Ай " и " Авио Аерео " ще работят по мотора.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР