Япония, Великобритания и Италия, ще разработят заедно боен самолет от

...
Япония, Великобритания и Италия, ще разработят заедно боен самолет от
Коментари Харесай

Япония, Италия и Великобритания създават боен самолет от ново поколение

Япония, Англия и Италия, ще разработят дружно военен аероплан от ново потомство до 2035 година Това оповестиха трите страни, предадоха международните организации.

Проектът ще се назовава " Глобална стратегия за военновъздушно съдействие ". Тя ще се основава на развойната активност на трите страни в региона на военновъздушните технологии. Това ще е първо съдействие на Япония с европейски сътрудници за създаване на нов военен аероплан.

Детайлите по отношение на плана не са финализирани , само че производството ще стартира през 2030 година или 2031 година, а прототипът ще бъде подготвен до 2035 година Амбицията на трите страни е новата машина да надвиши потенциала на моделите Еф-35 на Съединени американски щати и Юрофайтър на Европа.

" Решени сме да пазиме един свободен интернационален ред , отворен и основан на разпоредбите, което е по-важно, в сравнение с по всяко време било в един интервал, в който тези правила са оспорвани и в който заканите и експанзиите нарастват ", споделят общо изказване трите страни.

" Предвид това, че е от жизненоважно значение да пазиме нашата народна власт , нашата стопанска система и нашата сигурност и да пазиме районната непоклатимост, ние имаме потребност от солидни сътрудници в региона на защитата и сигурността, подкрепени от надеждни сили за обезсърчаване ", допълват те.

Новият аероплан, който ще бъде по технологията стелт и ще е  мултифункционален и с най-съвършени цифрови качества , ще размени 94-те самолета Ф-2 на Япония, 144-те Юрофайтър на Англия и 94-те Юрофайтър в Италия.

Предстои да се разиска дизайнът и цената на плана .

В плана ще вземат участие английската компания БАЕ Систъмс Пи Ел Си, японската компания Мицубиши Хеви Индъстрийс и италианската компания Леонардо.

Европейският производител на ракети Ем Би Ди Ей също ще се причисли към плана, а Мицубиши Илектрик, Ролс Ройс Пи Ел Си, Ай Ейч Ай и Авио Аерео ще работят по мотора.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР