Япония ще наложи допълнителни санкции, включително замразяване на активи, ако

...
Япония ще наложи допълнителни санкции, включително замразяване на активи, ако
Коментари Харесай

Япония налага допълнителни санкции на Северна Корея

Япония ще наложи спомагателни наказания, в това число заледяване на активи, в случай че такива бъдат открити, на пет организации в Северна Корея, свързани с ракетната стратегия на страната, сподели през днешния ден на постоянен брифинг основният секретар на премиерската канцелария Хирокадзу Мацуно, представен от Ройтерс.

" Не можем да толерираме нееднократните провокативни дейности на Северна Корея, които заплашват сигурността на Япония и интернационалния мир и непоклатимост ", сподели Мацуно, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите му, Пхенян през последния месец доста е засилил ракетните тествания. Една от изстреляните от Северна Корея ракети прелетя над Япония. " Ще продължим да си сътрудничим тясно със Съединени американски щати и Южна Корея ", добави Мацуно.

Освен това основният секретар на японския кабинет означи, че Токио счита, че Северна Корея може да " продължи провокационните дейности, в това число с (възможен) опит с нуклеарно оръжие ".

От началото на година Северна Корея е направила 27 изстрелвания на ракети. Пхенян изключително засилва ракетните проби през последните няколко седмици.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР