Япония се прощава във вторник с най-дълго управлявалия си премиер

...
Япония се прощава във вторник с най-дълго управлявалия си премиер
Коментари Харесай

Япония се прощава с бившия си премиер Шиндзо Абе 


Япония се прости във вторник с най-дълго управлявалия си министър председател Шиндзо Абе. предходната седмица по време на политическо събитие в град Нара, напомня Българска телеграфна агенция.

Заупокойната работа за някогашния министър председател беше отлужена в храма Зоджо-джи в центъра на Токио. На нея участваха единствено околните на покойника, до момента в който стотици хора засвидетелстваха почитта си към Абе, заставайки по тротоарите в региона на храма. Медии не бяха позволени на церемонията.
 В понеделник стотоци японци отдадоха почитта си към Шиндзо Абе в храма Зоджо-джи.
След края на службата погребална кола с тялото на Абе мина по улиците на Токио. Маршрутът включваше постройката на японския парламент, където починалият министър председател влезе за първи път като млад народен представител през 1993 година, както и постройката, в която се обитава канцеларията на министър-председателя.

Задържаният за закононарушението 41-годишен мъж Тецуя Ямагами към този момент призна виновността си, потвърждавайки, че е бил сърдит на религиозна организация, за която е мислел, че има връзки с Абе и не е бил политически стимулиран да извърши покушението.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР