Япония подготвя пакет от икономически мерки на стойност от около

...
Япония подготвя пакет от икономически мерки на стойност от около
Коментари Харесай

Япония подготвя мерки за над 112 млрд. долара, за да облекчи негативния ефект от инфлацията

Япония приготвя пакет от стопански ограничения на стойност от към 17 трилиона йени (112,39 милиарда долара) в поддръжка на семействата на фона на високата инфлация. Това осведоми Киодо, базирайки се на източници, които са осведомени с проекта на държавното управление в Токио. 

Кабинетът на премиера Фумио Кишида възнамерява да върне на семействата част от увеличените данъчни доходи, които означават растеж в изискванията на повишението на цените. Една от ограниченията, които се плануват е да бъдат понижени отговорностите на японските данъкоплатци с по 40 000 йени (около 264 долара) на човек. За тази цел в пакета от стопански ограничения са планувани 3,5 трилиона йени (23,14 милиарда долара). Още 1 трилион йени (6,61 милиарда долара) ще бъдат употребявани, с цел да бъдат раздадени по 70 000 йени (462,8 долара) на всяко от най-бедните семейства, които са освободени от заплащането на налози. 

Сред другите планувани ограничения са разпределяне на дотации, с цел да бъдат понижени сметките на семействата за комунални услуги и за гориво, както и обезпечаване на средства за преквалификация на служащи и чиновници. 

Нарастващите цени на стоките и на услугите се отразяват отрицателно на семействата в Япония, чийто чисти доходи нарастват по-бавно от темпа на напредък на инфлацията, показва Киодо, представена от Българска телеграфна агенция. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР