Япония обяви днес, че няма да се присъедини към водената

...
Япония обяви днес, че няма да се присъедини към водената
Коментари Харесай

Япония праща свои кораби в Близкия изток, не се включва в US коалицията

Япония разгласи през днешния ден, че няма да се причисли към водената от Съединени американски щати коалиция за отбрана на комерсиалните кораби в Близкия изток. Вместо това ще изпрати свои сили, включващи кораби и аероплан, с цел да охраняват доставките по вода за страната от основния за произвеждане на нефт район, съобщи Ройтерс.

„ Няма да се присъединим към Съединени американски щати, само че тясно ще сътрудничим с тях “, съобщи основният секретар на японското държавно управление Йошихиде Суга. „ Силите за самозащита ще обезпечават сигурността на съдовете, свързани с Япония “, добави той пред кореспонденти в Токио.

Въпреки че Япония е най-близкият съдружник на Съединени американски щати в Азия, страната се колебае да сплоти силите си си с Вашингтон в Близкия изток, защото поддържа близки дипломатически и стопански връзки с Иран. Токио предложи да посредничи сред двете страни, с цел да помогне да бъде понижено напрежението в района.

Иран подлага на критика напъните на Съединени американски щати да основат коалиция и споделя, че страните в района могат да пазят основните водни пътища, употребявани от танкери за доставки на забележителна част от износа на нефт в света.

Япония евентуално ще изпрати в Близкия изток кораби и аероплан, които ще патрулират в Оманския залив, Северно Арабско море и други водни пътища в района, добави държавният представител Суга. Той добави, че Токио занапред ще дефинира състава на контингента и по кое време ще бъде ситуиран.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР