Япония нанесе първа загуба на Колумбия в историята на съперничеството

...
Япония нанесе първа загуба на Колумбия в историята на съперничеството
Коментари Харесай

Япония надделя над десетима от Колумбия

Япония нанесе първа загуба на Колумбия в историята на съперничеството им на международни шампионати, побеждавайки южноамериканците с 2:1 във вторник.

Мачът стартира кошмарно за колумбийците, които още в 3-ата минута останаха с 10 индивида на терена, откакто Карлос Санчес спря с ръка голов удар на състезател на Япония, а Шинджи Кагава осъществя отсъдената дузпа.

Въпреки численото предимство на азиатците, Хуан Кинтеро изравни от директен свободен удар 6 минути преди края на първата част. През второто полувреме обаче Япония доминираше и разумно стигна до втори гол в 73-ата минута. Мачът се оказа и историческа първа победа на азиатски тим над отбор от Южна Америка.

До първия червен картон на Световното състезание в Русия се стигна, откакто Юя Осако се измъкна от отбраната на Колумбия и остана очи в очи със стража Давид Оспина, който парира, само че последва добавката, която докара до изгонването на Карлос Санчес. Той пък стана вторият най-бързо изпъден състезател на Мондиал след уругваеца Алберто Батиста, изпъден през 1986 година в 56-ата секунда на мача против Шотландия.

Колумбийците въпреки всичко демонстрираха темперамент и стигнаха до изравнително попадение в 39-ата минута. Тогава Хуан Кинтеро стреля от фаул под стената на японците и вратарят им Кавашима не съумя да избави удара.

През второто полувреме Япония излезе мобилизирана и упражни сериозен напън над десетимата от Колумбия. Осем минути след паузата Осако се освободи от защитата на Колумбия в наказателното поле и стреля отблизо разстояние, само че Давид Оспина избави.

Три минути по-късно пък Такаши Инуй тества Оспина с техничен удар, само че стражът още веднъж се намеси ослепително. Малко по-късно и Мая Йошида заплаши вратата на Оспина, само че не я уцели. Веднага след него пък Хироки Сакай пропусна много добра опция за Япония, стреляйки неопределено отдясно.

Японците още веднъж съумяха да поведат в резултата в 73-ата минута след осъществяване на ъглов удар. Юя Осако се извиси над всички и насочи топката, която се отби от левия непряк дирек на Оспина и се оплете в мрежата. В 78-ата минута обаче пред колумбийците се откри прелестен късмет за 2:2, само че той бе прахосан от присъединилия се от пейката Хамес Родригес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР