Япония може да прехване законно ракетите, които Северна Корея евентуално

...
Япония може да прехване законно ракетите, които Северна Корея евентуално
Коментари Харесай

Япония е готова да прехване ракетите, изстреляни срещу Гуам

Япония може да прехване законно ракетите, които Северна Корея вероятно ще изстреля против американската тихоокеанска територия остров Гуам, съобщи през днешния ден министърът на защитата Ицунори Онодера, представен от Ройтерс и ТАСС.

Онодера сподели пред комисия в долната камара на японския парламент, че националните сили за самозащита ще получат позволение да ударят ракета, изстреляна към Гуам, в случай че тя бъде преценена като екзистенциална опасност за Япония.

Това изказване удостоверява позицията на японското държавно управление по въпроса, отбелязва Ройтерс. Според специалисти обаче Япония в този момент не разполага с потенциал да смъкна ракета, летяща над нейната територия към Гуам.

Генералният секретар и представител на японското държавно управление Йошихиде Суга даде да се разбере, че страната в никакъв случай няма да толерира провокациите на Северна Корея, съобщи Франс прес.

"Призоваваме твърдо (КНДР) да вземе на съществено многократните предизвестия на интернационалната общественост, да се съобрази с резолюциите на Организация на обединените нации и да се въздържа от нови провокации ", прикани Суга.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР