Япония е подготвила пакет от мерки за спешна помощ на

...
Япония е подготвила пакет от мерки за спешна помощ на
Коментари Харесай

Япония готви мерки в помощ на домакинствата и фирмите заради ръста на цените

Япония е подготвила пакет от ограничения за незабавна помощ на стойност 13,2 трилиона йени (103 милиарда долара), с цел да облекчи натиска върху семействата и фирмите от възходящите разноски за горива и първични материали в страната. Това обяви премиерът на страната Фумио Кишида, представен от Ройтерс. 

Правителството ще употребява запаси, заделени в бюджета за настоящата фискална година, с цел да финансира някои от ограниченията, които изискват нови разноски, добави Кишида на среща на кабинета. 

Пакетът включва дотации за търговци на едро на бензин, директни заплащания към семейства с ниски приходи с деца (50 000 йени на дете), разширение на финансовата поддръжка за дребни и междинни компании и поддържане на устойчиво доставяне с сила и храна, както и помощи за животновъди, прецизира Киодо. 

Правителството в Токио възнамерява да похарчи 6,2 трилиона йени (48,62 милиарда долара) за ограниченията. Те ще бъдат финансирани посредством спомагателни бюджетни средства в размер на 2,7 трилиона йени (21,15 милиарда долара), както и потребление на 1,5 трилиона йени (11,74 милиарда долара) от заделени за незабавни обстановки бюджетни запаси. Останалата част от сумата ще бъде финансирана посредством ограничения за непреки разноски, като заеми от частния бранш, написа Българска телеграфна агенция. 

" Япония има намерение да понижи зависимостта си от доставки на промишлени първични материали с генезис от Русия и Украйна, в това число паладий и материали, нужни за производството на полупроводници ", сподели още Кишида. Той добави, че страната ще предприеме сходни ограничения за понижаване на зависимостта от съветски доставки и в риболовната промишленост. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР