Януарският фючърс за петрола сорт Brent на борсата ICE Futures

...
Януарският фючърс за петрола сорт Brent на борсата ICE Futures
Коментари Харесай

Двата основни сорта петрол в понеделник стартират със слаб спад в цените.


Януарският фючърс за петрола вид Brent на борсата ICE Futures в Лондон при старта си съумя да доближи до 72,76 $ за барел, само че след това се намали с 0,24 % и към девет часа сутринта се търгува при цена от 72,64 $ за барел.

Договорът за декември за петрола вид WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX) в понеделник започва при цена от 63,04 $ за барел, като по-късно означи спад от 0,41 % и се котира на равнище от 62,88 $ за барел.

От през днешния ден 5 ноември влизат в действие глобите на Съединени американски щати против енергийния бранш и в частност износа на нефт от страна на Иран. Пазарът обаче е подготвен за вдишване на задаващият се недостиг. Освен това Съединени американски щати позволиха отчасти опазване на експорта на нефт на 8 страни.
В допълнение през предходната седмица стана ясно, че добивът на страните от ОПЕК се е нараснал до най-високото равнище спрямо ноември 2016 година с помощта на Саудитска Арабия и Либия. Според допитване на организация Bloomberg от петък, 15 страни от ОПЕК са нараснали добива с 430 хиляди барела дневно през октомври до 33,33 млн. барела дневно. Както означават наблюдаващите, пазарът внезапно промени упованията си – от появяването на недостиг към появяването на остатък.

През предходната седмица цените на двата съществени сорта нефт поевтиняха приблизително с 5,9 %.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР