Яник Синер имаше впечатляващ старт на новия сезон, след като

...
Яник Синер имаше впечатляващ старт на новия сезон, след като
Коментари Харесай

Хеттрик за Синер срещу ветераните в ИУ: Не остави шансове на Варинка и е на 1/4-финал!

Яник Синер имаше впечатляващ старт на новия сезон, откакто въпреки и на Аустрелиън Оупън да отпадна още в първата седмица след проваляне от бъдещия финалист Стефанос Циципас, то италианецът със завръщането си в Европа завоюва конкуренцията в Монпелие и беше на крачка от трофея в Ротердам, където отстъпи на Даниил Медведев. Това беше и последната поява в Тура за южнотиролеца, преди близо месец по-късно да се завърне назад в игра през актуалната седмица за Мастърса в Индиън Уелс, където към този момент надигра двама ветерани в лицето на Ришар Гаске и Адриен Манарино, до момента в който през днешния ден оформи хеттрик против " старите кучета " и надви над 37-годишния Стан Вавринка за час и 37 минути на корта - 6:1 6:4. Това се явява втори триумф през 2023-та за международния номер 13 над трикратния първенец от Шлема, като той се класира за четвъртфиналите и ще срещне защитаващия първенец Тейлър Фриц.

Началните минути от дуела бяха равностойни, като на всекиго от двамата концентрацията му падна върху личните подавания, преди представянето на младока да бъде " залято " от серия от неточности и първите точки за пробив се откриха пред швейцареца. Вавринка, който през вчерашния ден изкова победа над Холгер Руне в близо 3-часова борба, надалеч не се усещаше толкоз добре физически и с задачата да заобикаля интензивните разигравания, търсеше завършващо попадение при всеки комфортен случай, само че това се трансформира в отзив и за значително неточности от ракетата му. Синер пък на собствен ред впечатляваше с напредването си по корта и в допълнение затрудняваше " Станимал ", като навлезе в темп и означи поредност от уинъри, донесли му удобен задатък от два пробива на сметката, а броени минути по-късно и дебютния сет.

Стартът на втората част беше повече от обещаващ за някогашния номер три, който си заслужи аплодисментите на публиката, откакто магичният му бекхенд проработи на висота и печелившите удари следваха, с което и пробивът в актива на ветерана. Италианецът обаче отговори уместно посредством рибрейк и откакто съумя да резервира подаването си от обстановка 30:40, то той насочи всичките си старания към търсенето на нов брейк, с който да пречупи съпротивата на непоставения играч. Именно последвалият гейм на Вавринка се оказа преломният миг на конфликта, откакто в 10-минутна борба швейцарецът не съумя да удържи началния си удар и го съобщи в актива на съперника си, при което Синер получи нужното самочувствие и избави нови два шанса пред международния номер 100 да отмъкне сервиса му, узаконявайки крайния си триумф.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР