Яник Синер бе напът да се сбогува с Мастърс надпреварата

...
Яник Синер бе напът да се сбогува с Мастърс надпреварата
Коментари Харесай

Мастърклас по борбеност: Синер спаси 3 мачбола и започна с драматичен успех в Мадрид!

Яник Синер бе напът да се сбогува с Мастърс конкуренцията в Мадрид още след откриващия си дуел, само че показва изумителна психическа резистентност и съумя да сътвори страховит поврат над Томи Пол, с цел да открие акцията си в испанската столица с триумф. Младокът бе изправен до стената и трябваше да избави цели 3 мачбола във втората част, само че в последна сметка наложи волята си след тъкмо 3 часа игра и крайното 6:7(4) 7:6(4) 6:3. Така той си обезпечи място във втория стадий на шампионата, където го чака конфликт против Алекс де Минор.

Италианецът навлезе чудесно в дуела и с помощта на дълбоките си и високоскоростни удари успяваше да провокира грешки от страна на съперника. Това му оказа помощ пръв да доближи до реализирането на пробив в шестия гейм, който след това бе вкоренен след следващото безупречно подаване на Синер, с цел да може младокът да развие преднината си до 5:2. Сервирайки за продобиване на сета обаче, международният №12 претърпя сериозна рецесия в играта си, което откри пред Пол опция за връщане на брейка в последния вероятен миг, от която той не се поколеба да се възползва. Не след дълго паритетът в геймовете бе възобновен и остана недокоснат до края на частта, което наложи изиграването на тайбрек. Там американецът започва по решителен метод, спечелвайки първите 5 точки, след което бе единствено въпрос на време да приключи обрата в сета.

Повлиян от пропиления задатък в миналата част, Синер продължи да позволява обилие от неточности, които му костваха закъснение от ранен пробив и 0:3. Последва серия от безапелационни подавания за двамата, заради което напълно скоро преднината на Пол набъбна до 5:2. Точно тогава обаче италианецът възкръсна като феникс от пепелта и изостри доста своите удари, с помощта на което реализира пробив в деветия гейм, отразявайки 2 мачбола, с цел да оцелее в мача. При 5:6 десетият подложен още веднъж бе изправен до стената, само че избави още една отворила се опция пред противника за продобиване на мача и станахме очевидци на нов тайбрек. Подобно на срещата дотук, дългият гейм се развиваше извънредно равностойно, само че в края му Яник сподели по-здрави нерви и съумя да изравни обособените елементи.

Решителният трети сет започва с бързо извоювани подавания от сервиращите, преди 12-ият в света да вдигне оборотите и да осъществя пробив в четвъртия гейм. Италианецът ловко дочакваше комфортния миг, в който да форсира топката и да приключи с печеливш удар, което бе в основата на сполучливото му показване до края на срещата, пристигнал след тъкмо 3 часа престой на корта.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР