Yandex NV постигна споразумение да продаде своя руски бизнес, включително

...
Yandex NV постигна споразумение да продаде своя руски бизнес, включително
Коментари Харесай

Yandex NV продава руския си бизнес за 5,2 млрд. долара

Yandex NV реализира съглашение да продаде своя съветски бизнес, в това число най-популярната търсачка в страната, на група вложители в договорка, оценена на към 5,2 милиарда $, съобщи Блумбърг.

Инвеститорите ще получат дялове в Yandex International PJSC, която беше записана в съветската Специалната икономическа зона в Калининградска област в края на предходната година. Общата стойност на договорката ще бъде 475 милиарда рубли, като тя ще бъде заплатена с композиция от пари и акции клас А на компанията майка, излиза наяве от известие на Yandex в понеделник.

Раздялата, договарянията за която лишиха повече от година, до момента в който софтуерната компания се опитваше да се оправи с следствията от войната на Русия в Украйна, отваря пътя за записаната в Нидерландия майка на Yandex да развива някои планове в чужбина. Руското звено съставлява повече от 95% от консолидираните доходи на Yandex Group през първите девет месеца на 2023 година и почти 95% от нейните консолидирани активи и чиновници.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР