Яна Маринова познава домашното насилие от първо лице. B филма

...
Яна Маринова познава домашното насилие от първо лице. B филма
Коментари Харесай

Яна Маринова побесня и си призна, че е била насилвана на 17 години

Яна Маринова познава домашното принуждение от първо лице. B кино лентата си  " Игра на доверие " актрисата и продуцент описа вълнуващата история на своята майка. И влиза в облика й.

" Много дълги години ми лиши да се боря с това, което се е случило и да се опитам да го отхвърля, да го не помни и тогава разбрах, че в действителност не можеш да избягаш миналото ", сподели Яна Маринова пред NOVA.

Тя познава насилието освен като очевидец, тя е едвам на 17, когато взема решение да избяга от гаджето си принудител. Знае, какъв брой е мъчно една жена да се изправи.

" Аз знаех още в самото начало в първия път, в които ми счупи носа и в който стартира да ме бие, единствено, че не можех, просто не можех по този начин да се откача, тъй като той те заплашва и същина на мен ми трябваше тактика. Още тогава доста добре разбрах какви са законите. Разбрах, че няма кой да ми помогне, сваляха хора от колите и ги пребиваха и ги убиваха. Нямаше кой да ми помогне ", споделя актрисата.

Системата би трябвало да се промени - уверена е тя.

" Не можете ли да разберете, благи политици, че няма разлика сред междинна телесна и тежка, когато се повдига обвиняване и когато би трябвало да сложиш ограничаваща заповед, когато жертвата би трябвало да може даже да не е подала тъжба или в случай че не в случай че си отдръпнала жалбата, да си отдръпнала жалбата, насилникът да бъде разследван от страната за целия запас, да получи цялата тежест на закона и тогава тези насилници доста бързо се отхвърлят. Те тогава виждате, че работата е сериозна и желае да ви даде някой, който по-малко може да писка ", описа Маринова.

Психологът Младен Владимиров от години работи по случай с принуждение над дами. В почивните дни с него се свързали дами, които с години са премълчавали, че са обект на принуждение.

" Хора започнаха да ми пишат на персонално и да питат мога ли да им дава помощ, тъй като към този момент след този случай, който се видели, те към този момент усетиха, че нещо извънредно ужасно се случва. Още тази седмица ще работя по някои случаи, които от последната 1 година или 2 години състояли и жертвите някак си не са намирали храброст и сили да потърсят помощ, само че в този момент видяха, че би трябвало да се случи ", сподели Младен Владимиров.

Протестите през днешния ден са точка на шупване, която може даде кураж на десетки дами, попаднали в клопката на домашното принуждение да приказват, на мнение е Младен Владимиров

" Още жертви да желаят да приказват и да видят, че това няма нищо срамно и че обществото няма да ги укори, че те са били леки дами, провокативни или са проявявали темперамент, или са желали да се еманципират, а в противен случай обществото демонстрира една съпричастност на емпатия и тъкмо това ще се яви като протективен фактор, да ги накара да излязат, да приказват, да ги накарат, да желаят да потърсят помощ, тъй като срамно е да мълчиш. Не е срамно да потърсиш помощ ", сподели Владимиров.

" Жени не подават тъжби тъкмо поради страха, а пък доста от тях в този момент ще гледат това изявление, ще си кажат:  " Ето, Яна е бита, само че се е осмелила, т.е. тя е била смела ". Какво би им споделила навръх тия, които може би ще наберат малко кураж, когато видят от екрана тази позиция ", съобщи актрисата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР