Ямбол събра над 40 каракачански кучета от цялата страна в

...
Ямбол събра над 40 каракачански кучета от цялата страна в
Коментари Харесай

За първи път в Ямбол се проведе изложба на каракачански кучета

Ямбол събра над 40 каракачански кучета от цялата страна в 41-вата Национална киноложка галерия, която се организира в бившето Опитно поле. Тя беше проведена от Международната организация „ Каракачанско куче “ и Община Ямбол.

На събитието участва заместник-кметът на Ямбол Енчо Керязов, който поздрави всички участници и добави, че е извънредно вдъхновен от ентусиазма на хората, които са съдействали това събитие да се трансформира в действителност. „ Надявам се такива изложения да станат традиция за нашия град, тъй като по този начин съумяваме да допълним неговия нюанс “, разяснява още той.

Изложбата се организира в няколко категории. При мъжките ветерани първото място беше извоювано от кучето Боран, до момента в който при женските първата премия отиде за кучето Гизда. В категория „ бебе “ първото място беше отредено за четиримесечния Боран, което бе и най-младото животно измежду всички участници. В категория „ подрастващи “ първото място завоюва кучето Анчо. В идната категория, „ младши “, най-добре се отличи Меца. При „ интермедията “ първата позиция зае Сара.

В категорията „ открит клас “, при мъжките кучета, първата премия отиде при Балкан, а при женските – при кучето Мара. В специфичната група „ развъдна двойка “, чиято премия се дава за двойка кучета от еднакъв разплодник, първото място бе отредено за Капчан и Куна. Мъжкият първенец на надпреварата стана Балабан, а женският – куче Гизда. Шампион на цялата галерия още веднъж стана Балабан.

Каракачанското куче е остаряла българска порода с отличителни качества на надзирател. Известно е с безстрашния си дух и предаността към стопанина.

Община Ямбол благодари на всички участници, станали част от Националната киноложка галерия, която се организира за първи път в града. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР