Ямбол. Къщичка за книги ще примамва в Градския парк на

...
Ямбол. Къщичка за книги ще примамва в Градския парк на
Коментари Харесай

Ямбол: MГЕРБ постави Къщичка за книги в централния парк на града

Ямбол. Къщичка за книги ще примамва в Градския парк на Ямбол всички обичащи четенето. Своеобразната лятна библиотека действа от през вчерашния ден в границите на самодейността на Младежки ГЕРБ – Ямбол „ Прочети книга – бъди друг ”. Това оповестиха от пресцентъра на партията.
Лятната читалня предлага многообразие от заглавия – българска и международна класика, творби на модерни създатели, в това число на ямболски създатели, детска литература, краезнание и доста други книги от разнообразни жанрове. Целта е да се подтиква четенето, изключително измежду младежите и да се възроди остарялата традиция в Градския парк да има лятна читалня.
Кампанията на МГЕРБ – Ямбол бе подкрепена от народния представител от ГЕРБ доктор Юлиян Папашимов, който напомни и други техни начинания, които са от изгода за всички ямболлии – обособяването на Wi-Fi зони в парка, построяването на нови уреди във фитнес-зоната навън и доста други. Специално за къщичката за книги той подари една от обичаните свои книги – определени произведения на Чудомир и прочете фрагмент от един от най-популярните му разкази „ Не съм от тях “.
„ Няма никаква разумна причина да се пишат книги, с изключение на една – че би трябвало да се пишат книги. Същото следва да се отнесе и към четенето “. С това обръщение се обърна към публиката специфичният посетител на събитието писателят Христо Карастоянов. Той изрече персоналната си признателност за самодейността на младежите и показа, че навръх това място, покрай централния шадраван в парка, последно през далечната 1967 година е функционирала лятна читалня. „ Четете умни книги в този момент, с цел да не се постанова в миналото да четете неразрешени книги “, моли още писателят и пожела на младежите в никакъв случай да не схванат що е то „ неразрешена “ книга.
При откриването на Къщичката за книги прозвучаха стихове на Ботев, също и фрагмент от книгата на Жорж Папазов, отдадена на Жул Паскин, прочетен от Илияна Бицова, зам.-кмет на община Ямбол. Сред гостите на събитието бе и зам.-областният шеф Волен Дичев.
Още при стартирането на самодейността доста хора подариха свои обичани книги и избраха други, които да прочетат. Къщичка за книги се употребява на правилото „ вземи – прочети – върни или размени “. Идеята е всеки искащ да може да употребява книга от самобитната библиотека навън и фондът й да се обогатява непрекъснато с нови заглавия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР